تحولات لبنان و فلسطین

همزمان با دهه پایانی ماه صفر، ویژه‌برنامه‌های عزاداری حرم مطهر رضوی با دو رویکرد اصلی «حضور حداقلی زائران» و «پوشش گسترده در بستر رسانه و فضای مجازی» برگزار خواهد شد.

ویژه برنامه‌های دهه آخر ماه صفر در حرم مطهر رضوی

به گزارش قدس آنلاین، محمد مهدی برادران، مدیر عالی حرم مطهر رضوی در نشست خبری اعلام برنامه‌های آستان قدس رضوی در دهه آخر صفر که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، درباره برنامه‌هایی که به شکل حضوری و با حداقل تعداد شرکت‌کنندگان برگزار خواهد شد، گفت: پیش از شیوع کرونا، بارگاه نورانی حضرت ثامن الحجج(ع) در دهه آخر ماه صفر میزبان بیش از ۴ میلیون زائر و مجاور بود، اما با توجه به شرایط موجود و رویکردهای اتخاذ شده برای مقابله با کرونا، تلاش داریم برنامه‌ها به شکل محدود برگزار شود و با پوشش گسترده رسانه‌ای و پخش زنده این مراسم، ارتباط معنوی مردم با این حرم مطهر را از طریق ویژه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی برقرار کنیم.

برادران در ادامه به برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در حرم مطهر رضوی نیز اشاره و اظهار کرد: حرم مطهر در این ایام محفل برپایی مراسم عزاداری به شکل محدود و با رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی است که محوریت اجرای برنامه‌های این ایام صحن پیامبر اعظم(ص) خواهد بود.

به گفته برادران یکی از این برنامه‌ها، مراسم عزاداری شب‌های دهه آخر ماه صفر است که قبل و بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور سخنرانان برجسته از جمله حجج اسلام والمسلمین رفیعی، پناهیان و آیت الله خاتمی برگزار می‌شود. همچنین یکی از برنامه‌های خاص این ایام که برای نخستین بار در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود، اجرای مراسم سنتی عزاداری چهارپایه خوانی است که میثم مطیعی، مهدی میرداماد، مهدی رسولی، مهدی سروری و جعفر ملائکه، مداحان و ذاکران حرم مطهر در این برنامه خواهند بود.

 

توجه به مخاطبان خاص در تنظیم برنامه‌ها

برادران در ادامه گفت: در طراحی ویژه برنامه‌های این ایام تلاش شده برنامه‌هایی برای اقشار مختلف همچون بانوان، معلولان و جانبازان، نیروهای مسلح، پزشکان و پرستاران داشته باشیم، همچنین با توجه به همزمانی دهه آخر صفر با ایام گرامیداشت دفاع مقدس، برنامه‌هایی برای پیشکسوتان دفاع مقدس و جانبازان عزیز تدارک دیده شده است. ‌ مراسم عزاداری ویژه ناشنوایان در مدرسه خیرات خان، ویژه نابینایان در مدرسه میرزاجعفر، ویژه بانوان در زینبیه صحن امام حسن مجتبی(ع)، ویژه جانبازان در مسجد گوهرشاد و ویژه نوجوانان در صحن قدس خواهند بود، ضمن آنکه بستری برای تشرف معلولان به حرم مطهر در این ایام پیش‌بینی شده است. علاوه بر آن طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اقوام مختلف از جمله هیئات آذربایجانی‌ها، مازندرانی‌ها، یزدی‌ها، اصفهانی و عزاداران خراسان شمالی برنامه‌هایی را به شکل محدود و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار خواهند کرد.

 

پخش زنده مراسم خطبه‌خوانی و شام غریبان

برادران، آیین‌های سنتی خطبه‌خوانی شب شهادت حضرت رضا(ع) با سخنرانی تولیت آستان قدس رضوی و با حضور مداحان، شاعران و خادمان و ویژه‌برنامه شام غریبان را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که در صحن انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد و برای بهره‌مندی عموم عاشقان و دلدادگان، به شکل گسترده از شبکه‌های تلویزیونی و در فضای مجازی پخش خواهد شد.

 

رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی

مدیر عالی حرم مطهر رضوی ضمن تاکید بر  تمهیدات در نظر گرفته شده در حوزه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در اماکن متبرکه حرم مطهر خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، موارد بهداشتی به صورت روزانه در سطح حرم مطهر  پایش می‌شود و همواره تلاش کرده‌ایم حداکثر رعایت‌ها در حرم رضوی را داشته باشیم. علاوه بر آن،   همه برنامه‌های این حوزه با نظارت دانشگاه علوم پزشکی، ستاد ملی کرونا و دیگر نهادهای نظارتی استان اجرا می‌شود و با توجه به کیفیت بالای این کار، بارها حرم مطهر رضوی به‌عنوان الگوی کامل رعایت دستورالعمل‌های در سطح ملی معرفی شده است.

به گفته برادران، سطح رعایت مسائل بهداشتی در حرم رضوی حداقل ۸۰ و حداکثر ۹۰ درصد بوده و همواره بالاتر از متوسط میزان رعایت دستورالعمل‌ها در سطح شهر است که این موفقیت و افتخار، با تلاش تمامی خادمین و همکاران ما در آستان قدس رضوی حاصل شده است.

 

توزیع ۲۴ میلیون ماسک از ابتدای کرونا

برادران با اعلام آمار اقلام مصرفی بهداشتی مورد استفاده در حرم مطهر رضوی گفت: از آغاز شیوع کرونا، بالغ بر ۲۴ میلیون عدد ماسک به صورت رایگان بین زائرانی که ماسک نداشتند، توزیع شده است. همچنین ۶ هزار لیتر مواد ضدعفونی دست و ۳۷ هزار لیتر مواد ضدعفونی سطوح در این ایام مصرف شده است.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.